2022-01-25 08:23:42• hírek • Bede Emőke

Közzétette a minisztérium az ingyenesen tesztelő háziorvosi rendelők listáját

Az Egészségügyi Minisztérium vasárnap este közzétette mindazon háziorvosi rendelők listáját, amelyekben az esetmeghatározásnak megfelelő fertőzésgyanús személyek ingyenesen igényelhetik a koronavírus-fertőzést kimutató antigén gyorsteszt elvégzését.

A szaktárca honlapján közzétett listán jelen pillanatban 3831 olyan háziorvosi rendelő szerepel, ahol végeznek tesztelést, viszont ez a szám későbbiekben – az egészségbiztosító pénztárral kötött szerződések függvényében – még emelkedhet. A kormányrendelet értelmében a biztosítóházzal szerződést kötő háziorvosok 50 lejt kapnak minden koronavírusra tesztelt személy után, mely összeg tartalmazza a tesztelő eszköz árát, a munkadíjat és a teszteléshez szükséges védőfelszerelés árát is - közölte korábban Dan Carbunaru kormányszóvivő. A jogszabály ugyanakkor azt is pontosítja, hogy a gyorstesztet elvégző orvosok kötelesek a teszt eredményét legfeljebb 24 órán belül jelenteni a Corona Form nevű alkalmazáson keresztül.


A hatóságok döntése értelmében a háziorvosok nem csak a saját fertőzésgyanús pácienseiket tesztelhetik ingyenesen, hanem bárki mást is, aki a vizsgálatot megelőző 48 órában még nem élt e lehetőséggel. Ez például azoknak lehet kifejezetten jó hír, akiknek a saját háziorvosa még nem vesz részt a programban, így nem is tudnak ingyenes gyorstesztet biztosítani a Covid-19-re utaló tüneteket produkáló pácienseiknek.


Mutatjuk, mely Szatmár megyei háziorvosok írtak ez idáig alá szerződést az egészségbiztosítási pénztárral, a teljes országos lista pedig innen tölthető le.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: